Waitress op Broadway definitief gestopt

24 december 2021, 15:36 - Redactie
Waitress op Broadway definitief gestopt

Waitress keerde dit najaar weer terug op Broadway nadat de laatste voorstelling van de musical was gespeeld op 5 januari afgelopen jaar. In de afgelopen dagen moest de voorstelling stilgelegd worden na diverse besmettingen binnen de cast en crew en zou de musical vanaf zaterdag 25 december weer te zien zijn. Nu heeft de producent laten weten dat Waitress vanwege nieuwe besmettingen toch niet meer zal gaan spelen en daarmee is de show van 20 december definitief de laatste voorstelling geworden. Waitress zou aanvankelijk te zien zijn tot en met 9 januari in het Ethel Barrymore theatre.

Waitress, met muziek van Sara Bareilles, is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007. De musical ging op 14 april 2016 in première in het Brooks Atkinson Theatre op Broadway en werd in totaal 1544 keer opgevoerd (plus 33 try-outs). Nog voor de start van de coronacrisis werd de laatste voorstelling afgelopen jaar op 5 januari gespeeld. Het script voor Waitress werd geschreven door Jessie Nelson.

Waitress zou ook naar Nederland komen, geproduceerd door MediaLane en met Willemijn Verkaik, Jonathan Demoor, Linda Wagenmakers en Lisse Knaapen in de hoofdrollen. Echter moest de productie geannuleerd worden vanwege de coronacrisis.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda