Waitress dit najaar niet te zien in de Nederlandse theaters

3 april 2020, 16:24 - Redactie
Waitress dit najaar niet te zien in de Nederlandse theaters

MediaLane Theater zou in samenwerking met Stichting Theateralliantie vanaf september 2020 de musical Waitress naar de Nederlandse theaters brengen. Door de huidige omstandigheden is het niet reëel om de productie aanstaande september in première te laten gaan. Momenteel wordt er onderzocht of de musical op een later moment in de programmering zou passen.

Iris van den Ende, CEO MediaLane: "Het afgelopen jaar hebben we MediaLane uitgebreid met een theaterafdeling. We zijn aan de slag gegaan vanuit het oog voor talent en kwaliteit in producties. Voor de eerste musicaltitel Hello, Dolly! hebben we een grote investering gedaan maar helaas hebben we na de première nog maar één voorstelling kunnen spelen. Dit is natuurlijk ontzettend spijtig en we kunnen niet wachten om Hello, Dolly!, als alles veilig is, weer aan het publiek te laten zien. Vanaf het najaar stond de musical Waitress op de planning. Gezien de huidige situatie in Nederland, die momenteel erg onzeker is en waarbij de branche hard wordt getroffen, hebben we helaas moeten besluiten dat we momenteel geen mogelijkheden hebben om zo’n grootse productie als Waitress te produceren. Behalve de economische gevolgen voor de branche en ons bedrijf komen we ook in productionele problemen met de voorbereidingen. We zijn ontzettend verliefd op de musical Waitress en onderzoeken of we deze prachtige productie in de toekomst toch nog naar de Nederlandse theaters kunnen brengen. De cast en alle andere betrokkenen zijn vandaag geïnformeerd. Dit is voor alle enthousiaste medewerkers, voor en achter de schermen, een emotionele klap. Dit soort beslissingen zijn zwaar en verdrietig maar nodig om ons als MediaLane Theater te kunnen voorbereiden op de toekomst. De toekomst die wij nog steeds positief inzien, waarin we de mooiste musicals willen produceren voor vele bezoekers.”

Zodra er duidelijkheid is of de musical Waitress op een ander moment in de programmering past zal dit direct bekend gemaakt worden. De theaters en Eventim nemen zo spoedig mogelijk contact op met diegenen die al een kaartje voor de musical hadden gekocht.

Waitress zou dit najaar op 10 oktober in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam en daarna doorspelen tot en met 9 mei volgend jaar.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda