Voorstelling Herrie in de Keuken toegankelijk voor blinden en slechtzienden

22 januari 2020, 17:54 - Redactie
Voorstelling Herrie in de Keuken toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Op 12 februari, 16 april en 2 mei zijn er een speciale voorstellingen van de komedie Herrie in de Keuken voor mensen met een visuele beperking. Tijdens deze voorstellingen zal er een blindentolk aanwezig om een audiodescriptie te geven van de voorstelling.

"Theater moet toegankelijk zijn voor iedereen" aldus Jon van Eerd.

Deze speciale voorstellingen van Herrie in de Keuken zijn te zien op: 12 februari 2020 om 20:15 uur in Theater de Bussel in Oosterhout, 16 april 2020 om 20:00 uur in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en op 2 mei 2020 om 20:00 uur in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

De drie voorstellingen zijn geen exclusieve voorstellingen voor blinden. Het zijn gewone voorstellingen waarbij een blindentolk aanwezig is om via een zender en koptelefoons alles wat visueel is aan de bezoekers met een visuele beperking te vertellen.

Vooraf aan de voorstelling is er een inleiding, hierin worden de bezoekers met een visuele beperking meegenomen in hoe het decor en de kleding van de spelers eruitziet. Ook zal er kennis gemaakt worden met de stemmen van de acteurs en kunnen decor en kostuums van dichtbij worden bekeken of betast. Op deze manier wordt een zo volledig mogelijk theaterbeeld gecreëerd voor de bezoekers met een visuele beperking.

Stichting Komt Het Zien maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de live audiodescriptie en een speciale meet & feel inleiding kunnen zij alles volgen. Zo is theater leuk voor iedereen, ook als u minder of niets ziet. "De blindentolken lenen hun ogen even aan het publiek met een visuele beperking".

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda