Volgend jaar eerbetoon aan Wim Sonneveld in Carré

11 november 2016, 14:09 - Redactie
Volgend jaar eerbetoon aan Wim Sonneveld in Carré

Er komt volgend jaar een groots eerbetoon aan Wim Sonneveld in Carré in Amsterdam. Een keur aan artiesten herdenkt zijn honderdste geboortedag met een hommage aan de artiest. Het eerbetoon is een productie van theaterproducent Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment en Carré.

"Als theaterliefhebber kun je de honderdste geboortedag van Wim Sonneveld niet onopgemerkt voorbij laten gaan," zeggen de initiatiefnemers, Carré-directeur Madeleine van der Zwaan en de producenten Suzanne van Dommelen, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

Wim Sonneveld was een Nederlandse zanger, cabaretier en acteur. Met Toon Hermans en Wim Kan behoorde hij tot De Grote Drie van het Nederlands Cabaret.

Naast zijn vele solovoorstellingen creëerde hij ook zijn eigen gezelschap met daarin onder anderen Conny Stuart, Joop Doderer, Hetty Blok en Albert Mol. Op zijn initiatief werd de musical My Fair Lady naar Nederland gehaald. Zelf speelde Wim Sonneveld drie jaar lang de rol van Professor Higgins. Op 8 maart 1974 overleed hij.

Op een later moment maken de initiatiefnemers bekend welke artiesten deze bijzondere avond zullen opluisteren.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda