Toon Hermans Gala op oudejaarsavond te zien op TV

11 november 2016, 11:43 - Redactie
Toon Hermans Gala op oudejaarsavond te zien op TV

Op 31 december (oudejaarsavond) zal AVROTROS op NPO 2 het Toon Hermans Gala ter ere van zijn honderdste geboortedag gaan uitzenden. Het gala zal half december worden opgenomen in Carré, waar de cabaretier en zanger zelf maar liefst 550 keer op de planken stond.

Onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen een hommage aan de in 2000 overleden Hermans. Cornald Maas presenteert het programma.

Eerder werd al bekend dat de AVROTROS in december uitgebreid stil zal staan bij honderd jaar Toon Hermans. In een documentairereeks, die vanaf 15 december is te zien, duikt elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste kleinkunstenaars die ons land heeft gekend. Onder meer Richard Groenendijk en Alex Klaasen zijn daarin te zien.

Op NPO Radio 5 besteedt de omroep eveneens aandacht aan Hermans. Zo zijn de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Bron: BuzzE

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda