Vier voorstellingen komend seizoen bevestigen nieuwe koers Theateralliantie

12 april 2018, 13:07 - Redactie
Vier voorstellingen komend seizoen bevestigen nieuwe koers Theateralliantie

De Theateralliantie vaart een nieuwe koers. Onder leiding van Edwin van Balken gaan theaters en producenten in nauwe samenwerking grootschalige kwaliteitsvoorstellingen presenteren aan het Nederlands publiek. Via deze innovatieve constructie zorgt de Theateralliantie in theaterseizoen 2018-2019 voor twee musicals The Color Purple en The Addams Family en twee toneelstukken We zijn hier voor Robbie en Sophie.

Door de hoge kosten die theatervoorstellingen met zich meebrengen en het bijbehorende hoge risico, ontstond in Nederland een tekort aan grootschalige en kwalitatief hoogstaande programmering. Zes maanden geleden gooide de Theateralliantie het roer om. Onder leiding van Edwin van Balken heeft de stichting als doel het aantal kwaliteitsproducties voor de grote(re) theaterzalen in Nederland te verhogen. Met onder andere acht jaar ervaring als directeur en producent bij het DeLaMar Theater kent Van Balken de mogelijkheden bij theaters én producenten.

De nieuwe koers van de Theateralliantie zorgt voor een verbinding tussen voorheen gescheiden opererende marktpartijen in de theaterbranche. De stichting koppelt theaters, producenten en makers om samen content te produceren. Deze vorm van co-creatie leidt tot een gedeeld financieel risico en geeft theaters inhoudelijke invloed, wat resulteert in een betere afstemming tussen aanbod en publiek. Door het bijeenbrengen van verschillende partijen wordt daarnaast innovatie gestimuleerd door vernieuwende combinaties met betrekking tot acteurs, regisseurs en creatieve ontwerpers. De Theateralliantie fungeert hierbij als aanjager van nieuwe artistieke ideeën, coproducent en coördinator van financiering en publiciteitscampagnes van theatervoorstellingen.

Het nieuwe samenwerkingsinitiatief van de Theateralliantie zorgde in theaterseizoen 2017/2018 voor een eerste succes: Fiddler on the Roof met Thomas Acda. Op 6 mei zal ook de productie Selma Ann Louis in première gaan.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda