Het Pauperparadijs kiest Orpheus voor belangrijk moment in creatief proces

12 april 2018, 11:08 - Redactie
Het Pauperparadijs kiest Orpheus voor belangrijk moment in creatief proces

De producenten en creatives van de voorstelling Het Pauperparadijs hebben het Theater Orpheus in Apeldoorn gekozen om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe versie van deze theaterproductie. Twee zomers lang was de voorstelling naar de bestseller van Suzanna Jansen te zien op locatie in Veenhuizen. Vanaf 4 juli speelt deze voorstelling in Koninklijk Theater Carré. De aanpassingen die het creatieve team onder leiding van regisseur Tom de Ket heeft gemaakt worden voor het eerst vertoond in Theater Orpheus. Op 24 en 25 juni wordt een spannend proces van ontwikkeling van locatietheater naar een voorstelling in het theater afgerond en is het publiek welkom.

Regisseur Tom de Ket: "Eerst was ik bang concessies te moeten doen; ingrediënten die de voorstelling tot een succes hebben gemaakt moet je aanpassen omwille van de locatie, maar toen we aan de slag gingen, ervaarden we dat het verhaal van Het Pauperparadijs nog beter uit de verf kan komen op een toneel."

Decorontwerper Michiel Voet ontwikkelt voor de theaterversie een set die grootsheid uitstraalt en het gevoel van de beklemmende armoede benadrukt waar het stuk over gaat. Suzanna Jansen en Tom de Ket passen het script van het verhaal aan, de Amsterdamse verhaallijn wordt meer benadrukt. Suzanna Jansen: "Nu we het verhaal van de ‘paupers’ gaan vertellen in de stad die zo’n belangrijke rol in hun leven speelde, hebben we het script wat aangepast. Amsterdam zit in het DNA van de voorstelling, daarom hebben we de stad een nadrukkelijkere rol gegeven."

Op basis van deze scriptwijzigingen schreef de band Lavalu, verantwoordelijk voor de muziek en de songs in de voorstelling, drie compleet nieuwe nummers voor de speelserie in Carré. Deze songs maken duidelijk hoe hoofdrolspelers Teunis en Cato hun weg in de hoofdstad vinden na een jarenlang verblijf in de barakken van Veenhuizen.

De voorstellingen in Apeldoorn worden ook de vuurdoop van de nieuwe castleden in de voorstelling: Kees Boot, Lotti Hellingman, Rosa da Silva, Bart Rijnink, Debbie Korper en Stefan Rokebrand. Zij zijn te zien naast acteurs die al tot de cast behoorden als Dragan Bakema, Margreet Boersbroek, Paul Kooij, Steyn de Leeuwe.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda