Verslag 100ste voorstelling My Fair Lady

11 maart 2018, 15:28 - Redactie
Verslag 100ste voorstelling My Fair Lady

Op zaterdagavond 10 maart was Musicalweb.nl in Schouwburg Het Park in Hoorn aanwezig bij de 100ste voorstelling van My Fair Lady.

De musical vertelt het verhaal over Professor Higgins die na een toevallige ontmoeting gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Higgins sluit met kolonel Pickering de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een echte dame. Er ontstaat een onverwachte intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

Een uur voor aanvang van de voorstelling gaf producent Hans Cornelissen een hartverwarmende speech voor zijn cast en crew. Hij bedankte ze, liet weten dat hij trots en heel blij is met alle reacties en dat er eigenlijk alleen maar lof vanuit het publiek naar deze productie is. Esmée Dekker die de rol van Eliza Doolittle vertolkt mocht een grote bos rozen ontvangen die ze uitdeelde aan de cast en Chris Tates (Professor Higgins) en Gerrie van der Klei (Alternate Mrs. Higgins) mochten de speciale taart aansnijden.

Na het feestelijke moment volgde de voorstelling. Zoals we al eerder in de recensie schreven is het een voorstelling in een nieuw jasje die niets aan klasse heeft ingeleverd. We hebben opnieuw genoten van de voorstelling van de samenstelling van de dans, zang en spel die het plaatje voor My Fair Lady compleet maakt.

We spraken vooraf met Esmée Dekker, Alfred van den Heuvel, Ester van Boxtel en producent Hans Cornelissen, de interviews zie je in de video hieronder.

Door: Martine Fransen-Nijland en Ragna Wetzels

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda