Vanaf volgend seizoen Casablanca in nieuwe bewerking

6 december 2018, 11:27 - Redactie
Vanaf volgend seizoen Casablanca in nieuwe bewerking

MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties brengen vanaf maart 2019 Casablanca – de Hollywoodklassieker in een nieuwe bewerking van succesvol theaterauteur Jibbe Willems. Stefan Rokebrand en Jamie Grant spelen de gedoemde geliefden Rick en Ilsa waartussen de passie onvermijdelijk oplaait als ze elkaar tegenkomen in Casablanca.

De film Casablanca werd genomineerd voor acht Oscars en won er drie waaronder de prestigieuze prijs voor Beste Film. Precies 75 jaar later komt het verhaal voor het eerst in nieuwe bewerking metlive muziek naar de Nederlandse theaters.
Liefde en moraal in roerige tijden.

Het leven van oud-geliefden Rick en Ilsa staat op de kop als ze elkaar weer tegenkomen in Casablanca. De stad waar Rick een café bezit en waar Ilsa met haar man heen is gevlucht uit angst voor de Tweede Wereldoorlog. De acteurs bereiden zich voor op het spelen van dit verhaal en ontdekken hoe actueel deze Hollywood-klassieker is. De onzekere omstandigheden, mensen die hun land uitvluchten en onmogelijke keuzes blijken van alle tijden. Casablanca is een muziektheatervoorstelling over liefde en moraal in roerige tijden, toen en nu.

Regisseur Madeleine Matzer: "Waarom zou je Casablanca, een van de meest iconische films ooit op het toneel zetten, en hoe doe je dat? Dat werd het mooie uitgangspunt voor het script van Jibbe Willems. Want wat zegt dit stormachtige liefdesverhaal tegen een achtergrond van oorlog en onrust over ons, en over het nu waarin wij leven? Ik kijk ernaar uit dit samen met het fijne team en cast op het toneel te gaan uitzoeken!"

De voorstelling gaat op zaterdag 16 maart in première in Den Bosch en toert daarna tot en met juni 2019 langs verschillende theaters in Nederland. Casablanca is geschreven door Jibbe Willems op basis van het toneelstuk The Gin Joint Cut van Morag Fullarton. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Met bijzondere nieuw-gecomponeerde muziek van Helge Slikker.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda