Het Jeugdtheaterhuis zoekt jongeren voor nieuwe familievoorstelling Beer

6 december 2018, 08:34 - Redactie
Het Jeugdtheaterhuis zoekt jongeren voor nieuwe familievoorstelling Beer

Na succesvolle familievoorstellingen als Canterbury Tales, Ivan en de honden, Love en Meer Grimmige Sprookjes, gaat het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland in het theaterseizoen 2019-2020 een nieuwe voorstelling maken.

De muzikale familievoorstelling Beer wordt groter dan ooit. In Beer spelen Fabian Jansen, Hanna van Vliet en Oscar Aerts belangrijke rollen. Daarnaast wordt er nu een zoektocht gestart naar 50 talentvolle jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit de provincie Zuid-Holland om de cast compleet te maken.

Tot het eind van dit jaar kunnen jongeren tussen de 13 en 20 jaar zich aanmelden voor de audities van Beer via beerdemusical.nl. Daarna volgt een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in januari 2019 in een van de negen meewerkende theaters in Zuid-Holland. In de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 3 maart 2019) vindt de auditieweek plaats. In deze week krijgt iedereen eerst workshops van de beste professionals uit het theatervak, om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen auditie te kunnen doen. Vrijdag 22 februari vindt de feestelijke kick-off van deze week plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De nieuwe muzikale familievoorstelling Beer wordt gemaakt door Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland in samenwerking met het Luxor Theater. De tekst is geschreven door (kinderboeken)schrijver Guus Kuijer en de muziek is gecomponeerd door cabaretier Diederik van Vleuten. De tekst wordt bewerkt door de Rotterdamse dichter en spoken word artiest Derek Otte, de regie is in handen van Theo Ham, de choreografie is van Hedwig Duykers i.s.m. dansers van het HipHopHuis en de muziek wordt opnieuw gearrangeerd door Erik de Reus. beer wordt gespeeld van november 2019 t/m januari 2020 in de mooiste theaters van Nederland.

Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Het Jeugdtheaterhuis is met leslocaties al meer dan 25 jaar actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda Leiden en Maassluis.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda