Van Tok Music Entertainment presenteert de voorstelling Verhalen van Sinterklaas

22 november 2020, 11:27 - Redactie
Van Tok Music Entertainment presenteert de voorstelling Verhalen van Sinterklaas

Niemand minder dan Alfred van den Heuvel, die vooral bekend is van de tv-serie Kinderen geen bezwaar, kruipt volgend theaterseizoen onder de baard van de goedheiligman. Vanaf november 2021 presenteert Van Tok Music Entertainment de wonderlijke voorstelling Verhalen van Sinterklaas in de Nederlandse theaters. Het stuk bevat korte sinterklaasverhalen, humor en liedjes voor jong en oud.

De regisseur Matthijs van der Meer, die Alfred leerde kennen tijdens de musical Heerlijk duurt het langst, zag in Alfred de juiste persoon om Sinterklaas bij deze voorstelling van wijze raad te voorzien.

Matthijs: "De vrolijke muzikale voorstelling Verhalen van Sinterklaas is een romantische belevenis met prachtige kostuums, wonderschone decors en symfonische muziek. Mijn motto is altijd: we doen het goed of we doen het niet. Voor deze productie hebben we dan ook de beste professionele acteurs kunnen engageren. Zij worden ondersteund door een ensemble van zangers, dansers en de meest getalenteerde muzikale kinderen uit het hele land. Het script gaat terug naar de kern van het sinterklaasverhaal en zodra het levensgrote, magische sprookjesboek zich op het toneel opent, komen alle wonderlijke figuren uit de wereld van Sinterklaas tot leven. Verhalen van Sinterklaas geeft het antwoord waar iedereen in deze tijd, ook de volwassenen, zo’n behoefte aan heeft: laat je meevoeren naar een nostalgische sprookjeswereld waarin een eeuwenoude legende tot leven komt."

Sinterklaas heeft speciaal voor deze productie zijn meest bijzondere pak zorgvuldig uitgezocht. Een handgemaakt, met goudband afgezet kostuum, dat al sinds de vorige eeuw in talloze televisieshows te zien was. Zowel het sinterklaaspak als de pietenpakken komen uit het kledingatelier van de gerenommeerde Acteur des Vaderlands Paul van Gorcum. Hij ontwierp de historische kostuums en droeg het prachtig rode pak zelf tijdens verschillende intochten, theatershows en tijdens diverse televisieaangelegenheden, waaronder enkele afleveringen van Bassie & Adriaan.

Producent Chiel van Tok vertrouwt ondanks de huidige crisis op betere tijden. "Ik geloof dat je zelfs in deze onberekenbare tijd moet blijven investeren in de toekomst. Juist nu gun ik het trouwe theaterpubliek een moment van ontsnapping aan de werkelijkheid tijdens een bezoek aan onze voorstellingen. Daarom lichten we het volgende winterseizoen op met twee gloednieuwe landelijke theatertournees. Over de tweede wintervoorstelling volgt binnenkort meer theaternieuws!’ – aldus Van Tok.

Naast Alfred van den Heuvel staat acteur Sander Volders, bekend van theatervoorstellingen Cabaret, ‘Allo ‘Allo en Into The Woods. Volders zal niemand minder dan Señor Piet adviseren tijdens deze feestelijke periode. Bovendien schitteren in iedere voorstelling de getalenteerde kinderen van musicalvooropleiding Musical Master. Jong talent uit het hele land kan zich vanaf nu via de website (musicalmaster.nl) aanmelden voor de audities van Musical Master op 21 februari 2021 in Amsterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda