Uitreiking Tony Awards dit jaar weer in juni

10 maart 2022, 09:34 - Redactie
Uitreiking Tony Awards dit jaar weer in juni

De uitreiking van de Tony Awards is dit jaar weer voor het eerst sinds 2019 in de zomer. De 75ste editie zal plaats gaan vinden op zondag 12 juni in de Radio City Music Hall in New York. De nominaties zullen op dinsdag 3 mei worden aangekondigd. Wie de show zal gaan presenteren is nog niet duidelijk.

De 74ste editie van de Tony Awards vond afgelopen december plaats na een uitstel van vijftien maanden vanwege het coronavirus. De prijzen werden uitgereikt in het Winter Garden Theatre op Broadway en Moulin Rouge! werd de grote winnaar. De musical die is gebaseerd op de musicalfilm uit 2001 van regisseur Baz Luhrman won tien awards waaronder voor beste musical, beste regie, beste choreografie en beste kostuums. Daarnaast won hoofdrolspeler Aaron Tveit de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een musical en Danny Burstein won beste mannelijke bijrol in een musical.

De musical Jagged Little Pill gebaseerd op het gelijknamige album van Alanis Morissette uit 1995 was vijftien keer genomineerd maar won uiteindelijk twee prijzen. Diablo Cody won de prijs voor beste script en Lauren Patten won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda