Uitmarkt dit jaar op 26, 27 en 28 augustus

9 juni 2022, 21:27 - Redactie
Uitmarkt dit jaar op 26, 27 en 28 augustus

Al 45 jaar markeert de Uitmarkt in Amsterdam de nationale start van hét culturele seizoen. Na twee jaar waarin de hele culturele sector hard is getroffen, is het nu tijd om de rug te rechten. Als vanouds wordt het landelijke kunst en cultuuraanbod van het komend seizoen gepresenteerd en wordt de enorme kwaliteit en diversiteit van kunst en cultuur gevierd. Dit alles is zoals altijd in het laatste weekend van augustus op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Maar wel met een aangepast concept en programma dat zich concentreert op het Museumplein en het Leidseplein en landelijk wordt uitgezonden. De Uitmarkt van dit jaar heeft drie onderdelen: Uitmarkt: in Concert, Uitmarkt: de Cultuurtuin en Uitmarkt: op Locatie.

Uitmarkt: de Cultuurtuin

Nieuw op de Uitmarkt is de Cultuurtuin op het Museumplein: een bijzondere ervaring waarin de bezoekers in alle rust kunnen ronddwalen in een labyrint en informatie met betrekking tot het culturele seizoen digitaal kunnen scannen door het gebruik van hun mobiele telefoon.

In deze Cultuurtuin kan het hele landelijke culturele aanbod zich op digitale wijze presenteren aan de bezoekers. Denk aan alle musea in het land, maar ook de podia, gezelschappen en makers, en niet te vergeten de uitgevers van het Nederlandse boek. Wij introduceren hiermee een vernieuwde ervaring en tegelijk een duurzame digitale goody bag waarmee de enthousiaste bezoekers ook kans maken op speciale kortingen en persoonlijke aanbiedingen.

Kortom de Cultuurtuin is een innovatief podium voor alle cultuuraanbieders van Nederland. Er bevindt zich ook een aantal geheime kamers waarin de bezoekers worden verrast met een selectie uit het bijzondere aanbod van komend seizoen. Zo blijft er ook in deze editie van de Uitmarkt heel veel te ontdekken.

Uitmarkt: in Concert

Dit is het traditionele onderdeel: het grote podium op het Museumplein waar elke dag bijzondere programma’s worden gepresenteerd voor de fysieke bezoekers. Deze worden ’s avonds uitgezonden door de NPO.

Gastheer Eric Corton met The New Cool Collective neemt de bezoekers en kijkers thuis mee in een spectacle coupé waarin vele bekende én nieuwe namen het podium zullen betreden.

Op zondag zal er traditioneel af worden gesloten met een ode aan het Nederlandse musical landschap.

Uitmarkt: op Locatie

Natuurlijk doen ook de cultuurhuizen op en rondom het Museumplein en Leidseplein mee. Dit zijn onder andere: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Concertgebouw en Once Upon a Time Amsterdam. Op het Leidseplein openen in ieder geval Paradiso en de Balie de deuren met een speciaal en aangepast Uitmarkt programma.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda