Tsjechov de musical opnieuw te zien in het theater

20 juni 2022, 13:15 - Redactie
Tsjechov de musical opnieuw te zien in het theater

Met gepaste trots kondigt Stichting MusicalOpera hierbij een gloednieuwe productie van Tsjechov de musical aan. Het betreft een eigen bewerking van deze inspirerende en tegenwoordig veel te weinig gespeelde musical van de hand van Robert Long en Dimitri Frenkel Frank. Een eigentijdse versie ook, waar de erfgenamen van de makers ruimhartig ‘ja’ tegen hebben gezegd.

Wie kent de hit ‘Vanmorgen vloog ze nog’ niet? Het is slechts één van de schitterende nummers in deze show, onmiskenbaar van de hand van Robert Long, die 16 jaar na zijn vroegtijdig overlijden nog altijd wordt gerekend tot één van de grootste kleinkunstenaars die ons land heeft gekend. Ook Dimitri Frenkel Frank was in zijn tijd een geliefd kunstenaar en bekend persoon, met name op literair-, toneel- en filmgebied. Met deze heropvoering van Tsjechov de musical door Stichting MusicalOpera wordt ook nadrukkelijk een eerbetoon aan deze twee grootheden gebracht.

Tsjechov de musical heeft een speelduur van ruim anderhalf uur, zonder pauze. Het stuk heeft hiermee naar onze mening duidelijk aan kracht gewonnen, waarbij één grote, dramatische lijn de vele facetten uit het leven van de beroemde auteur-toneelschrijver Anton P. Tsjechov (1860-1904) voor het voetlicht brengt. De stichting zal dit stuk vijf keer op de planken brengen, met drie voorstellingen in theater De Kunstgreep in Oostzaan en twee voorstellingen in het Zaantheater te Zaandam.

Tsjechov de musical zal worden uitgevoerd op de volgende data:

  • Vrijdag 1 juli 2022 om 20.00 in theater De Kunstgreep te Oostzaan
  • Zaterdag 2 juli 2022 om 15.00 en om 20.00 in theater De Kunstgreep te Oostzaan
  • Woensdag 7 september 2022 om 20.30 in het Zaantheater te Zaandam
  • Donderdag 8 september 2022 om 20.30 in het Zaantheater te Zaandam

Stichting MusicalOpera bestaat ruim tien jaar en heeft in het verleden voornamelijk kleinschalige projecten bedacht en uitgevoerd. Het zwaartepunt ligt daarbij op zelf geschreven werk dat verder ontwikkeld wordt voor het podium. Tijdens de coronapandemie heeft de Stichting het plan opgevat om een bestaande Nederlandse musical met toestemming van (de erven van) de makers te bewerken, om zodoende tot een voorstelling te komen die gespeeld zou kunnen worden zodra het weer kan en mag.

Vervolgens heeft de professionele leiding van Stichting MusicalOpera en het artistieke team audities uitgeschreven en zijn de beste amateurspelers uit heel Noord-Holland en zelfs daarbuiten geselecteerd, die online geauditeerd hebben voor de rollen en het ensemble. De hoofdrol van Anton P. Tsjechov zal door de musicalacteur Frank Geisink worden vertolkt. Een vijfkoppig orkest onder leiding van Robert Stoop begeleidt de show. De regie is in handen van Stef Heijnen-Bakker.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda