Toch geen Amateur Musical Awards dit jaar

20 mei 2020, 18:54 - Redactie
Toch geen Amateur Musical Awards dit jaar

Begin april gaf het bestuur van Stichting Amateur Musical Nederland (SAMN) nog aan het voornemen te hebben dit jaar een Amateur Musical Awards Gala te organiseren. Vandaag laat de stichting weten dat er dit jaar toch geen gala georganiseerd zal gaan worden.

De stichting geeft aan dat de onstuimige tijd rondom het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat vele amateur musicalverenigingen hun voorstellingen hebben uitgesteld of hebben geannuleerd. Dit plotselinge einde van het amateurtheaterseizoen maakt het voor de organisatie onmogelijk om het resterende aantal aanmeldingen zodoende te verwerken dat de kwaliteit van het evenement optimaal blijft. Wanneer dit jaar wél een awardceremonie zou worden georganiseerd, zouden verenigingen die door de coronacrisis hun voorstellingen niet hebben kunnen spelen, tekort worden gedaan. Naast het feit dat de coronacrisis roet in het eten gooit van vele theaterverenigingen is de stichting er niet van overtuigd dat in het najaar weer grote aantallen mensen ontvangen mogen worden in het theater.

Het bestuur heeft besloten om de reeds genomineerde producties mee te nemen naar de volgende editie van het Amateur Musical Awards-gala. Dit betekend dat deze producties gewoon kans maken op een nominatie. Hierbij kan het voorkomen dat een reeds aangemelde productie al gespeeld heeft vóór de coronacrisis, en dat de betreffende vereniging een tweede productie heeft gestart vlak voor of tijdens de coronacrisis. In dit geval kan deze tweede voorstelling, volgens de normale aanmeldingsprocedure, gewoon worden aangemeld voor deelname aan de Amateur Musical Awards editie 2021.

Naast de aanmeldingen uit het seizoen 2019/2020 worden uiteraard ook de aankomende aanmeldingen van seizoen 2020/2021 meegenomen naar de Amateur Musical Awards 2021. Stichting Amateur Musical Nederland streeft ernaar om de volgende editie van het Amateur Musical Awards-gala in het najaar van 2021 te kunnen organiseren.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda