Theatervoorstelling ANNE gaat stoppen, laatste voorstelling op 31 juli

27 juni 2016, 13:12 - Redactie
Theatervoorstelling ANNE gaat stoppen, laatste voorstelling op 31 juli
Foto: Roy Beusker

Theatervoorstelling ANNE gaat definitief stoppen. Op zondag 31 juli zal de voorstelling voor de laatste keer worden gespeeld in Theater Amsterdam. ANNE is gebaseerd op alle versies van de dagboeken van Anne Frank en is sinds de première twee en een half jaar geleden bijna 500 keer opgevoerd in Theater Amsterdam.

Eind 2015 werd al aangekondigd dat ANNE zou stoppen in januari 2016. Echter werd toen alsnog de mogelijkheid gevonden om ANNE door te spelen op zondagen. Helaas is dit na juli niet meer mogelijk.

Producent Robin de Levita zegt over de voorstelling en het stoppen: "Het is gelukt om zonder subsidie en sponsoren ANNE tot het langstlopende toneelstuk in Nederland te maken. Het is natuurlijk jammer dat we moeten stoppen; we hechten aan de educatieve waarde van de voorstelling voor met name jongeren een groot belang."

De voorstelling ANNE werd geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel vanuit de wens om het verhaal van Anne Frank op een vernieuwende wijze door te vertellen aan nieuwe generaties, wereldwijd.

Recent werd nog aangekondigd dat Sky, ook te zien in Theater Amsterdam, zou gaan stoppen. Donderdag (30 juni) zal de laatste voorstelling van Sky worden gespeeld. Wat betreft Theater Amsterdam worden er nieuwe plannen gemaakt voor na 31 juli.

Première
8 mei 2014
Dernière
31 juli 2016
Producent
Imagine Nation
Meer over ANNEAnder nieuws over ANNE
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda