Laatst voorstelling ANNE stopt eind januari 2016

3 november 2015, 11:54 - Redactie
Laatst voorstelling ANNE stopt eind januari 2016

Theatervoorstelling ANNE zal eind januari volgend jaar voor het laatst te zien zijn in Amsterdam. Anderhalf jaar geleden ging de voorstelling over Anne Frank in première en sindsdien werd de voorstelling door meer dan 300.000 mensen bezocht. Daarmee is ANNE het langstlopende toneelstuk geworden in Nederland.

Sinds de première op 8 mei 2014, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, kijkt producent Imagine Nation (Robin de Levita en Kees Abrahams) terug op een geslaagde speelperiode waarin ANNE naast het Nederlandse publiek ook veel scholieren en buitenlandse bezoekers heeft mogen ontvangen.

Reizende voorstelling

Vanwege het succes in Nederland zal ANNE ook in het buitenland worden opgevoerd, naar verwachting als eerste in Japan. De voorstelling ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel vanuit de wens om het verhaal van Anne Frank op een vernieuwende wijze door te vertellen aan nieuwe generaties wereldwijd. Het stuk ging in Amsterdam in première, de stad waar Anne Frank haar dagboeken schreef.

Op woensdag 4 november aanstaande maakt Imagine Nation bekend welke productie ANNE zal opvolgen in Theater Amsterdam.

Première
8 mei 2014
Dernière
31 juli 2016
Producent
Imagine Nation
Meer over ANNEAnder nieuws over ANNE
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda