Theaters mogen komende weken maximaal 30 personen ontvangen

13 oktober 2020, 20:00 - Redactie
Theaters mogen komende weken maximaal 30 personen ontvangen

Zojuist heeft het kabinet in een persconferentie strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van de scherpere maatregelen is dat de groepsgrootte in alle binnenruimten op maximaal 30 personen is vastgesteld, dit is dus ook van toepassing op theaters en concertzalen waarbij aangegeven is dat er geen uitzonderingen zullen worden gemaakt. In de afgelopen weken kregen diverse theaters waaronder het DeLaMar en Koninklijk Theater Carré nog wel een ontheffing om meer bezoekers te mogen ontvangen.

Voor de duidelijkheid, het aantal van 30 personen is exclusief personeel. Daarnaast is het dringende advies, en dit zal verplicht worden, om een mondkapje te dragen in het theater, dit is bij binnenkomst maar ook direct na de voorstelling om de zaal weer te verlaten. Omdat dankzij de zaalindeling altijd 1,5 meter afstand tussen verschillende huishoudens gegarandeerd kan worden, mag het mondkapje af op de plek in de zaal.

De strengere maatregelen gelden in ieder geval voor de komende vier weken.

Eventim Nederland heeft inmiddels al aangegeven dat iedereen die via de organisatie kaarten heeft gekocht voor een evenement of voorstelling persoonlijk bericht ontvangt. Het bedrijf roept op om deze informatie af te wachten en tot die tijd geen contact op te nemen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda