DeLaMar Theater en Carré krijgen ontheffing voor maatregel groepsgrootte van 30 personen

30 september 2020, 16:15 - Redactie
DeLaMar Theater en Carré krijgen ontheffing voor maatregel groepsgrootte van 30 personen

Onder andere het DeLaMar Theater en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam krijgen een ontheffing van de maatregel om de groepsgrootte binnen een openbare ruimte tot 30 mensen te beperken. Dit is zojuist aangekondigd.

Voor het DeLaMar betekent het dat de voorstellingen zoals deze stonden gepland in het theater gewoon door kunnen gaan, met helaas één uitzondering: de première van Onvoorspelbaar verleden van vanavond. Het was voor hen niet mogelijk om zich tijdens de onzekere situatie van vandaag voor te bereiden op de première van vanavond. In overleg met de producent wordt de voorstelling van vanavond dan ook geannuleerd, boekers van deze voorstelling krijgen bericht via de mail. De voorstelling Onze man in Teheran gaat vanavond wel door.

Voor Carré geldt dat de voorstellingen van het Metropole Orkest en Altin Gün op donderdag 1 oktober door zullen gaan zoals gepland. Door de aangepaste zaalcapaciteit zijn hiermee beide voorstellingen helemaal uitverkocht. Voor de voorstellingen tussen 2 en 20 oktober zullen er aanpassingen moeten worden gemaakt. Bezoekers krijgen, waar nodig, een e-mail met informatie over de eventuele veranderingen.

Beide theaters geven aan de veiligheidsmaatregelen uit te gaan breiden. Zodoende is vanaf nu in beide theaters het dragen van een mondkapje verplicht. Bezoekers dienen een mondkapje op te doen bij binnenkomst maar ook direct na de voorstelling om de zaal uit te gaan. Omdat dankzij de zaalindeling 1,5 meter afstand tussen verschillende huishoudens gegarandeerd kan worden, mag het mondkapje af op de plek in de zaal. Bezoekers van het DeLaMar die een mondkapje zijn vergeten krijgen een exemplaar in het theater.

Naast het DeLaMar en Carré krijgen ook het Concertgebouw, Nationale Opera en Ballet, de Meervaart, Paradiso, het Muziekgebouw aan 't IJ, de Stadsschouwburg, Melkweg en de Kleine Komedie een ontheffing.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda