Theaters moeten de komende weken om 17:00 uur sluiten

26 november 2021, 20:48 - Redactie
Theaters moeten de komende weken om 17:00 uur sluiten

Vanavond zijn door Mark Rutte en Hugo de Jonge nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De extra regels gelden vanaf aanstaande zondagochtend 05:00 uur tot in ieder geval zaterdag 18 december. De nieuwe maatregelen zijn onder andere van toepassing op theaters die 's avonds nu de deuren moeten sluiten en zodoende kunnen vrijwel alle voorstellingen vanaf komende zondag voor de komende weken niet doorgaan.

Wat betreft middagvoorstellingen die gepland staan zal in theaters de 1,5 meter afstand weer gaan gelden en ook is een mondkapje verplicht (bij het verplaatsen in het theater). Dit heeft effect op het aantal bezoekers, er kunnen dan minder mensen binnen zijn. Stage Entertainment heeft laten weten te gaan onderzoeken naar de gevolgen van de geplande middagvoorstellingen en zal na het weekend met een update komen hierover. Dit gaat dan over zowel TINA - De Tina Turner Musical en Aladdin. Voorstellingen die morgen gepland staan gaan wel door. Dit geldt ook voor The Sound of Music.

De Graaf en Cornelissen laat weten dat Titanic en The Rocky Horror Show morgen nog te zien zijn en dat de geplande voorstellingen tot en met 19 december niet door zullen gaan. Producent MediaLane laat ook weten dat Come From Away, Diana & Zonen en VERDER van Simone Kleinsma morgenavond nog te zien zijn, de voorstellingen daarna gepland tot en met 19 december gaan niet door.

Bos Theaterproducties geeft aan dat er bericht volgt vanuit de theaters wat betreft hun voorstellingen. MORE Theater Producties laat eveneens weten dat Rundfunk, Snowponies, Het Huwelijk, Het Oog van de Storm en Koefnoen Live zijn geannuleerd tot 19 december. Alle voorstellingen van 14 de musical zijn ook geannuleerd met uitzondering van de voorstellingen van morgen.

Aanstaande zondagmiddag staat de galapremière van ONE de musical gepland. Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of de middagvoorstelling met de nieuwe regels door zal gaan.

Als laatste geeft Soldaat van Oranje ook aan alle voorstellingen tot en met zaterdag 18 december te annuleren. Over de middagvoorstellingen geeft de producent aan dat het helaas niet haalbaar is om deze door te laten gaan met de 1,5 meter maatregel en een maximale 1/3 zaalbezetting. Morgen gaan de voorstellingen van Soldaat van Oranje ook gewoon door.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda