Stephen Sondheim overleden op 91-jarige leeftijd

26 november 2021, 23:26 - Redactie
Placeholder image

Stephen Sondheim is op vrijdag op 91-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Roxbury in de Amerikaanse staat Connecticut. Sondheim werd geboren op 22 maart 1930 in New York en groeide uit tot een van de bekendste componisten van Broadway. Hij maakte voor een groot aantal beroemde musicals de muziek en liedteksten. Zo schreef hij voor West Side Story, zijn eerste grote succes maar ook voor Company, Follies, A Little Night Music, Sweeney Todd en Into the Woods.

De legendarische componist won veel prijzen in de loop der jaren waaronder acht Tony Awards, onder andere als beste componist en beste tekstschrijver voor Sweeney Todd, A Little Night Music, Follies en Company. In 2008 ontving Sondheim een speciale Tony Award for Lifetime Achievement in the Theatre. Verder won Sondheim acht Grammy Awards, een Oscar in 1990 voor het nummer Sooner or Later (I Always Get My Man) uit de film Dick Tracy en Voor Sunday in the Park with George ontving Sondheim in 1985 de Pulitzer Prize. In 2011 kreeg Sondheim een speciale Laurence Olivier Award.

Een van de laatste keren dat Sondheim in het openbaar verscheen was tijdens de eerste try-out van het terugkerende Company op Broadway op 15 november. Ook was hij recent te gast bij The Late Show with Stephen Colbert, waarvan het interview hieronder is terug te zien.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda