Theaterproducent Hans Cornelissen Koninklijk onderscheiden

21 november 2021, 18:15 - Redactie
Theaterproducent Hans Cornelissen Koninklijk onderscheiden

Voor het oog van vele bekende Nederlanders, de cast van de musical Titanic en het enthousiaste premièrepubliek is Hans Cornelissen vanmiddag Koninklijk onderscheiden. Door de Amsterdamse locoburgemeester Egbert de Vries is hij in de Kunstlinie in Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze zondagmiddag vond daar de galapremière van de musical Titanic plaats.

Na het daverende slotapplaus werd Hans verrast door de opkomst van de Amsterdamse locoburgemeester Egbert de Vries. Pas toen de woorden “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd” werden uitgesproken, drong tot Hans Cornelissen door dat hij een onderscheiding zou krijgen. Theaterproducent Hans Cornelissen, die al meer dan twintig jaar met zijn compagnon Ruud de Graaf het bedrijf De Graaf & Cornelissen Entertainment leidt, heeft de onderscheiding ontvangen voor onder andere zijn bijdrage aan het inhoud geven aan de Nederlandse theaterwereld en het stimuleren en inspireren van (jong) talent.

Hans is in 2001 samen met zijn compagnon Ruud de Graaf het productiebedrijf De Graaf & Cornelissen Entertainment begonnen. Als theaterproducent hebben ze veel originele Nederlandse theaterproducties en bijzondere bewerkingen van bestaande, buitenlandse titels ontwikkeld. Inmiddels heeft De Graaf & Cornelissen ruim 50 musicals, toneelstukken en theaterconcerten ontwikkeld en geproduceerd, waaronder ‘Zeg ‘ns Aaa’, ‘De Fabeltjeskrant’, ‘My Fair Lady’, ‘Evita’, ‘Rocky Horror Show’ en ‘Titanic’. Het productiebedrijf is inmiddels een van de grootste onafhankelijke theaterproducenten in Nederland.

“Ik ben enorm trots dat Hans deze Koninklijke onderscheiding heeft gekregen”, laat zijn compagnon Ruud de Graaf weten. “Voor de theaters zijn het allesbehalve gemakkelijke tijden, maar Hans laat de moed nooit zakken. Hij kijkt altijd vooruit en naar wat wél mogelijk is en wendt zijn creativiteit, energie en passie aan om iedere keer vernieuwend en op hoog niveau te produceren! Ook weet hij (jong) talent, zijn medewerkers, onze collega’s en crew keer op keer op die manier te enthousiasmeren. De theaterwereld kan niet zonder mensen als Hans Cornelissen”.

Hans Cornelissen is aangedaan door alle mooie woorden die hij deze middag mocht aanhoren. “Dit is wel het laatste wat ik verwachtte”, laat de theaterproducent weten. “Ik vind deze onderscheiding een enorme eer maar ik heb het nooit alleen gedaan. Ik werk samen met talent buiten en binnen ons mooie bedrijf en met mijn thuisfront. Zonder hen zou ik dit nooit hebben gerealiseerd”.

Première
21 november 2021
Dernière
17 juli 2022
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Titanic (2021)Ander nieuws over Titanic (2021)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda