Theateralliantie presenteert Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht

9 maart 2020, 09:02 - Redactie
Theateralliantie presenteert Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht

Theateralliantie presenteert in de zomer de voorstelling Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht, het is de eerste keer dat de voorstelling in een Nederlandse vertaling te zien is. De voorstelling is vanaf juli te zien in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanaf september volgt een tournee langs 14 theaters.

Verhaal

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

De roman The curious incident with the dog in the nighttime van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.

De productie zal geregisseerd worden door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de hoofdrol van Christopher. Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht zal op 5 juli in première gaan.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time was overigens in september 2017 nog te zien in Koninklijk Theater Carré met een geheel Engelse cast.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda