Theater Terra kondigt De Kabouter, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander aan

24 maart 2016, 14:42 - Redactie
Theater Terra kondigt De Kabouter, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander aan

Theater Terra heeft drie nieuwe voorstellingen aangekondigd voor komend seizoen, het zijn de voorstellingen De Kabouter, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander. Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in de Nederlandse en Vlaamse schouwburgen. Daarnaast hebben voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld gespeeld, onder andere in de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan en China.

De Kabouter

De Kabouter is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, naar de boeken van Rien Poortvliet en Wil Huygen. In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur.

Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool, de enige plek op de wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten. Daar aangekomen probeert Lise het sprookje van de kabouters te redden, voordat kinderen over de hele wereld de kabouters zijn vergeten.

Te zien van september 2016 tot en met februari 2017.

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie is de avontuurlijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar, over de grenzeloze vriendschap tussen een gewone jongen en een springlevende mummie. Spannend en ontroerend, met veel humor en muziek. Naar de boeken van Tosca Menten.

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je wordt op school altijd als laatste gekozen met gym en je leest liever dan dat je voetbalt. Je woont in het saaiste dorp van de wereld, tot je op een dag je slaapkamer binnenloopt en je iets vies ruikt. Je kijkt rond en ziet een mummie in je bed. Een kleine mummie van vierduizend jaar oud, die niet alleen springlevend en nieuwsgierig is, maar ook helemaal alleen. Wat doe je dan?

Dummie de Mummie is te zien van oktober 2016 tot en met maart 2017.

De Vliegende Hollander

De nieuwe familievoorstelling De Vliegende Hollander is voor iedereen vanaf 8 jaar en is te zien van januari tot en met april 2017 .Kapitein van der Decken was een dappere, maar roekeloze zeeman. Zijn schip lag voor anker, omdat een storm hem tegenhield.

Zonder geduld, besloot de kapitein toch uit te varen: “Storm of geen storm, al moet ik varen tot het einde der dagen, niemand zal mij tegenhouden!” De stuurman smeekte hem te wachten, maar de kapitein voer weg en tekende zijn noodlot: het schip veranderde in een spookschip, dat werd gedoemd om eeuwig rond te varen over zee.

De kaartverkoop voor de drie voorstellingen start in mei.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda