Theater Sonnevanck lanceert platform Sonnevanck Online

27 maart 2020, 14:03 - Redactie
Theater Sonnevanck lanceert platform Sonnevanck Online
Foto: Sanne Peper

Door het coronavirus kan niemand meer naar het theater. Daarom brengt het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck de voorstellingen naar je toe met het online platform Sonnevanck Online: www.sonnevanck.nl/online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen online bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en neemt Theater Sonnevanck je mee in zijn rijke geschiedenis.

"De komende tijd zullen we het platform verder uitbreiden. Er worden meer voorstellingen toegevoegd die online bekeken kunnen worden. En we gaan leerkrachten en ouders inspireren met ideeën voor cultuureducatie als thuisonderwijs. Daarom bieden we naast de online voorstellingen ook het educatief materiaal dat bij de voorstelling hoort aan", aldus Koen Waanders, marketingmedewerker bij Theater Sonnevanck.

Op dit moment zijn de voorstellingen van dit seizoen te zien op Sonnevanck Online: Zwijnenstal (8+) en Sneue gevallen (6+). Prachtige voorstellingen om thuis, samen met de kinderen, te bekijken. In het programmaboekje dat ook online aangeboden wordt, staan opdrachten, puzzels, testjes en vragen. Stof genoeg voor ouders en kinderen om over de voorstelling na te praten. En om samen op een feestelijke manier te werken aan bijvoorbeeld creatief en kritisch denken, sociale vaardigheden en samenwerken.

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs biedt Sonnevanck de GODcasts aan: vier podcasts van elk ongeveer 3 minuten die horen bij de voorstelling GOD? (14+), een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool. Deze voorstelling zou op dit moment langs middelbare scholen in Oost-Nederland reizen. In de GODcasts vertellen de acteurs en regisseur van de voorstelling wat religie en geloof voor hen inhoudt. Leerkrachten in het voortgezet onderwijs krijgen op deze manier de mogelijkheid om samen met hun leerlingen bezig te gaan met de thematiek uit de voorstelling GOD?.

Sinds de oprichting heeft Theater Sonnevanck ruim 150 voorstellingen gemaakt. Op de pagina ‘Terug in de tijd’ duikt Sonnevanck het archief in en neemt je mee in de geschiedenis van het gezelschap. Het startpunt is 1990, het jaar dat Sonnevanck opgericht werd. Iedere donderdag wordt een nieuw stukje geschiedenis toegevoegd in de vorm van foto’s of video’s. Bij ieder stukje van de geschiedenis wordt een klein (theatraal) opdrachtje, een quiz of een puzzel aangeboden dat over de voorstelling gaat.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda