Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden

27 maart 2020, 11:23 - Redactie
Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden

Zangeres en actrice Liesbeth List is afgelopen woensdag in haar woonplaats Soest op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie gemeld aan de NOS.

Liesbeth List stond bekend als de Grande Dame van het Nederlandse chanson, dankzij nummers als Pastorale, Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het leven lief. Ze zong veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel. Daarnaast speelde List in diverse films, zoals To grab the ring in 1967, Mysteries in 1977 en in datzelfde jaar ook in de tv-film Een heel dun laagje goud met Robert Long.

Ook was Liesbeth List te zien in musicals, zoals Eindeloos in 1997 en Piaf in 1999. In die laatste productie speelde ze de titelrol van de Franse zangeres Edith Piaf. Tien jaar later speelde ze opnieuw Piaf, maar dan op latere leeftijd. Voor beide vertolkingen werd ze bekroond met een Johnny Kraaijkamp Musical Award.

In 2017 kwam er een musical over Liesbeth List zelf, Liesbeth de Musical. De hoofdrol werd gespeeld door Renée van Wegberg. In datzelfde jaar maakte List bekend dat ze stopte met optreden, mede omdat ze leed aan een vorm van dementie.

Vanwege de coronacrisis zal ze in kleine kring worden gecremeerd.

Vanavond zendt AVROTROS Laat me: Ramses Shaffy, de film uit om 22:30 uur op NPO 2 . Dit is de anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle serie Ramses van Michiel van Erp, waar List (gespeeld door Noortje Herlaar) een grote rol in heeft.

Op zaterdagmiddag 28 maart wordt een herhaling uitgezonden van de Opium-special over Liesbeth List, om 17:10 uur op NPO 2. En op maandagochtend 30 maart is er een herhaling van het programma TV Monument over Liesbeth List om 11.00 uur op NPO 2.

Bron: NOS.nl

Première
2 oktober 2017
Dernière
7 januari 2018
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over LiesbethAnder nieuws over Liesbeth
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda