Theater Sonnevanck en Nederlandse Reisopera maken voorstelling Orfeo

22 oktober 2018, 16:32 - Redactie
Theater Sonnevanck en Nederlandse Reisopera maken voorstelling Orfeo

Een opvallende samenwerking tussen twee Enschedese gezelschappen: jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera coproduceren de nieuwe voorstelling Orfeo. Een spannende, grappige en ontroerende versie van de opera L’Orfeo van Monteverdi, voor kinderen vanaf 8 jaar.

Schrijver en regisseur Daniël van Klaveren bewerkte de oudste opera van de wereld, Monteverdi’s L’Orfeo, tot een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Een intieme voorstelling, gespeeld door acteur Bart Sietsema en zangeres Merlijn Runia, die samen alle rollen spelen. De muzikale bewerking van Christoph Mac-Carty, die tevens musiceert in de voorstelling, is kleurrijk met invloeden van rock, jazz, tango én natuurlijk Monteverdi.

Naast een aantal vrije voorstellingen in de kleine theaters, speelt Orfeo vele besloten voorstellingen in speellokalen op basisscholen. Daarmee brengen Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera muziektheater en opera naar de scholen toe en krijgen veel kinderen de kans om hiermee kennis te maken.

Verhaal

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Orfeo is te izen tot en met 2 december 2018.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda