The Rocky Horror Show dit najaar te zien in Antwerpen

3 april 2017, 14:48 - Redactie
The Rocky Horror Show dit najaar te zien in Antwerpen

Deep Bridge brengt dit najaar The Rocky Horror Show op een unieke locatie in Antwerpen. The Rocky Horror Show met muziek en teksten van Richard O’Brien ging in 1973 in première in het Royal Court Theater op West End en toert sindsdien de wereld rond.

De rockmusical is intussen uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en kende onlangs een succesvolle revival in London ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag, waar onder andere Stephen Fry, Antony Head en ex-Spice Girl Emma Bunton in meespeelden.

De show vertelt het verhaal van een net verloofd koppel dat, tijdens het vluchten voor een storm, in het huis van een gestoorde travestiet-wetenschapper belandt, die aan hen zijn nieuwe nieuwe creatie onthult: het knap en gespierd monster Rocky Horror.

Het hoofdpersonage Dr. Frank-N-Furter is een parodie op Dr. Frankenstein uit de gelijknamige films. Andere personages komen ook uit een smeltkroes van B-films. Als uiteindelijk de inwoners van het kasteel zich ontpoppen tot buitenaardse wezens van de planeet Transexual, compleet met nylonkousen en straalpistolen, is de parodie compleet. ​Het is een humoristische hulde aan de science fiction en de B-horrorfilms uit de late jaren veertig tot zeventig.

"Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Kortom wat een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik 'm voor de tweede maal mag regisseren. Let's do the time warp again and again and again!!!!”​ aldus Stany Crets die net als in 2002 de regie op zich zal nemen.

Deep Bridge doet bij deze ook een auditie-oproep aan alle ongewone talenten die graag extravagant uit de hoek komen en het beste van zichzelf willen laten zien. Heb je geen schrik om je in een korset en netkousen te hullen en durf je je nek uit te steken schrijf je dan in voor de audities op 25 en 26 april. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.deepbridge.be.

The Rocky Horror Show is vanaf 31 oktober dit jaar te zien in Antwerpen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda