The Lion King vanaf eind oktober te zien in het Circustheater

16 februari 2016, 17:48 - Redactie
The Lion King vanaf eind oktober te zien in het Circustheater

The Lion King zal vanaf eind oktober dit jaar te zien zijn in het Circustheater in Scheveningen zo heeft Stage Entertainment vandaag aangekondigd. Daarmee zal de voorstelling Beauty and the Beast gaan opvolgen, momenteel nog te zien in het theater dat dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater viert.

The Lion King zal op 30 oktober in première gaan in Scheveningen. Audities vinden op dit moment plaats. De kaartverkoop is vandaag al gestart.

lion_king_cast

"Met trots presenteren wij de wereldberoemde musical in het prachtige theater in Scheveningen. Niet voor niets hebben we voor het Stedelijk Museum in Amsterdam gekozen om deze spannende mededeling te doen. Disney’s The Lion King is een voorstelling die het soort kunst naar het toneel brengt dat in staat is een breed publiek te ontroeren. Regisseur Julie Taymor heeft een prachtige vertaling van artistieke grootsheid op het toneel gebracht die zich inmiddels al wereldwijd heeft bewezen. Ik kijk ernaar uit om de show in het Circustheater te zien staan waarvan we dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater vieren." aldus Albert Verlinde.

"Het is een grote eer om Disney’s The Lion King terug te brengen naar het Circustheater. Julie Taymors verrassende visie op dit geliefde verhaal heeft altijd een universele aantrekkingskracht gehad, en wij vertrouwen er op dat de kracht en kunstzinnigheid ervan het Nederlandse publiek zal beroeren, precies zoals ze het publiek over de hele wereld al geraakt hebben. Onze eerdere producties in dit fantastische theater waren een positieve ervaring voor ons en we kunnen niet wachten om dit avontuur in Scheveningen te starten." ”, Thomas Schumacher, president en producent van Disney Theatrical Productions.

Peter Fitton, Country Manager Disney België, NL & Luxemburg: "Na al die jaren bewijst The Lion King nog altijd magisch, hartverwarmend en een plezier voor alle leeftijden te zijn. Daarom zijn wij er zeer trots op aan te kunnen kondigen dat deze musical in één van onze beste Nederlandse theaters zal spelen. The Lion King is niet alleen de meest succesvolle tekenfilm ooit in Nederland, het is ook één van de meest populaire musicals in onze theatergeschiedenis. We kunnen niet wachten weer te mogen werken met de fantastische creatieve cast en crew. De reacties van het publiek wereldwijd verrassen ons elke keer weer en zullen ons ook weer verrassen in het AFAS Circustheater in Scheveningen."

De muziek van de Broadway show wordt uitgevoerd met de muziek van Elton John en Tim Rice uit de animatiefilm, aangevuld met drie nieuwe liedjes van John en Rice; extra muziek van Zuid-Afrikaan Lebo M, Mark Mancina, Jay Rifkin, Julie Taymor en Hans Zimmer; en muziek uit “Rhythm of the Pride Lands”, een album geïnspireerd op de originele muziek uit de film geschreven door Lebo M, Mark Mancina and Hans Zimmer. Het resultaat is de sound van The Lion King, een fusie van Westerse popmuziek en de specifieke geluiden en ritmes van Afrika; van het Oscar- winnende lied “Can you Feel the Love Tonight” tot de beklemmende ballad “Shadowland”.

Het script is geschreven door Roger Allers die mede-regisseur was van de animatiefilm The Lion King en Irene Mecchi die mede-auteur was van het filmscenario. Andere leden van het creatieve team zijn: Michael Curry, die samen met Julie Taymor de maskers en de poppen ontwierp, Steve Canyon Kennedy (geluidsontwerp), Michael Ward (haar-en make-up ontwerp), John Stefaniuk (uitvoerend regisseur), Marey Griffith (uitvoerend choreograaf), Clement Ishmael (muzikale supervisie) en Doc Zorthian (productionele supervisie). Anne Quart is uitvoerend producent.

Première
30 oktober 2016
Dernière
21 juli 2019
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Lion King (2016)Ander nieuws over The Lion King (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda