Audities: The Lion King gaat terugkeren naar Nederland

3 oktober 2015, 09:55 - Redactie
Audities: The Lion King gaat terugkeren naar Nederland

The Lion King zal gaan terugkeren naar Nederland zo blijkt uit een auditieoproep die is geplaatst op de website van Stage Entertainment.

In december wil Stage Entertainment in Amsterdam gaan starten met oriënterende audities voor de musical. Er wordt gezocht naar kinderen, volwassen acteurs, zangers en dansers. In de voorstelling beelden de acteurs allemaal dieren uit, waarbij gebruik wordt gemaakt van maskers en poppen. Vanwege het karakter van deze productie is Stage voor alle posities met name op zoek naar kandidaten van etnische origine.

Wanneer precies de voorstelling te zien zal zijn is nog niet duidelijk maar mogelijk wordt de musical de opvolger van Beauty and the Beast in het Circustheater.

Verhaal

Disney’s The Lion King vertelt het verhaal van het Leeuwenwelpje Simba die de troonopvolger is van Koning Mufasa van het Afrikaanse dierenrijk. Aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een einde als oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren.

Door een groeiend zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en een liefde, gloort volwassenheid aan de horizon. Simba besluit op te eisen waar hij recht op heeft, zijn troon!

Broadway

The Lion King ging in 1997 in première op Broadway en de musical kwam in 2004 naar Nederland. Op 4 april 2004 vond de première plaats in het Circustheater in Scheveningen en in totaal werd de show 900 keer opgevoerd in 2,5 jaar tijd. Elton John en Tim Rice waren samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M verantwoordelijk voor de muziek en Martine Bijl nam de Nederlandse vertaling voor haar rekening.

Hoofdrollen waren er onder andere voor Carolina Dijkhuizen (Deloris in Sister Act) en Edwin Jonker die nu de hoofdrol zal gaan spelen in Beauty and the Beast.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda