The Last Five Years op het festival O.

8 april 2024, 14:26 - Redactie
The Last Five Years op het festival O.
Foto: Liza Kollau

NANOEK presenteert The Last Five Years, een theatraal college: brave new remake, over het ontwikkelen van een nieuwe versie van de succesvolle off-Broadway musical. Aan de hand van liveoptredens van Jolijn Henneman en Timo Tembuyser bespreken Millie Taylor, Anouk Beugels en Suzanne Heijdra de elementen die langskomen bij het ontwikkelen van zo’n gloednieuwe versie door een all-female team.

Samen met Bijzonder Hoogleraar Musical Millie Taylor en het publiek duikt het all-female team in de dramaturgie en structuur van de succesvolle off-broadway musical The Last Five Years, bestuderen ze de female gaze, bespreken ze de rol van de regisseur, onderzoeken ze de functie van choreografie en lichten ze de techniek en invloed van vertalen toe.

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over de New Yorkers Jamie en Cathy die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft. Door deze spannende en frisse versie van The Last Five Years raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

Première
3 oktober 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Stichting Nanoek
Meer over The Last Five Years Ander nieuws over The Last Five Years
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda