Première Jesus Christ Superstar in Leeuwarden één dag vervroegd

10 april 2024, 10:20 - Redactie
Première Jesus Christ Superstar in Leeuwarden één dag vervroegd
Foto: Musicalweb

De Friese première van Jesus Christ Superstar op woensdag 24 april aanstaande in De Harmonie in Leeuwarden wordt verplaatst. Producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman hebben besloten dat deze voorstelling een dag eerder gespeeld wordt. "De voorstelling is 14 keer genomineerd voor een Musical Award, een absoluut record en nooit eerder vertoond, en wij gunnen het de cast en creatives om op die avond bij de uitreiking aanwezig te zijn."

Voor één keer wordt Jesus Christ Superstar, met Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Magtel de Laat, Edwin Jonker en Paul de Leeuw als King Herod, een dag eerder dan de oorspronkelijke datum gespeeld. "Op woensdag 24 april zouden we voor een uitverkochte zaal in de Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden staan," laat Albert Verlinde weten. "Diezelfde avond worden echter in het AFAS Theater in Leusden de Musical Awards uitgereikt. We zijn er trots op dat onze musical maar liefst veertien keer is genomineerd. Dat is een unieke prestatie. Het is nog niet eerder voorgekomen dat acteurs en creatives uit een productie zo vaak zijn genomineerd. We hebben daarom, na overleg met het theater in Leeuwarden, het besluit genomen dat de cast bij de uitreiking aanwezig zal zijn. Het is onmogelijk om zoveel acteurs te vervangen. Daarom wordt de voorstelling voor een keer, een dag eerder, op 23 april gespeeld".

De Friese première heeft met zoveel nominaties nog een feestelijk tintje, want De Harmonie viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. "We vertrouwen op het begrip van het publiek om de verplaatsing mogelijk te maken in deze bijzondere omstandigheden".

Publiek dat tickets voor 24 april heeft gekocht, wordt door het theater op de hoogte gebracht. Mocht men op 23 april aanstaande niet kunnen, wordt er gekeken of het publiek in het najaar alsnog kan komen.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda