The Bridges of Madison County volgend jaar in het Zonnehuis

13 december 2016, 09:39 - Redactie
The Bridges of Madison County volgend jaar in het Zonnehuis

Vanaf 2 juni 2017 is de Broadway-musical The Bridges of Madison County voor het eerst te zien in Nederland. Deze met Tony Awards bekroonde productie van Jason Robert Brown is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller en de film met Clint Eastwood en Meryl Streep.

De hoofdrol in de musical is voor René van Kooten die met deze productie zijn 20-jarige musicaljubileum inluidt. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Lone van Roosendaal. The Bridges of Madison County gaat op maandag 5 juni in première en is tot en met 26 juni exclusief te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

"Na de prachtige rollen die ik onlangs in Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd in Het Zonnehuis mocht spelen, ben ik erg verheugd dat ik juist op die bijzondere plek mijn 20-jarig jubileum vier” aldus René.

The Bridges of Madison County vertelt over de onverwachte romance tussen de Italiaanse huismoeder Francesca en de ongebonden fotograaf Robert. Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize winnaar Marcia Norman. Componist Jason Robert Brown wordt gezien als belangrijkste musicalvernieuwer van de afgelopen tien jaar. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. Overige creatives en acteurs worden later bekend gemaakt.

The Bridges of Madison County wordt geproduceerd door Maarten Voogel/Stichting Zonnehuis Muziektheater en is de opvolger van Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda