Sven Ratzke maakt kans op prestigieuze Australische prijs

21 juni 2017, 08:47 - Redactie
Sven Ratzke maakt kans op prestigieuze Australische prijs

De Nederlands-Duitse entertainer Sven Ratzke is met zijn veelgeprezen David Bowie-programma STARMAN genomineerd voor een prestigieuze Australische Helpmann Award. De ceremonie van de prijzen, die jaarlijks worden uitgereikt, is op 24 juli aanstaande. Het event wordt live op de Australische televisie uitgezonden.

Ratzke is genomineerd in de categorie Best Cabaret Performer. Volgens het juryrapport combineert Ratzke hoge cultuur op knappe wijze met luchtig muziektheater. Het gebeurt maar zelden dat buitenlandse artiesten worden genomineerd voor deze belangrijke Australische prijzen. Eerder namen onder andere Cate Blanchett, Kylie Minogue en Barry Humphries (Dame Edna) een Helpmann Award in ontvangst.

Ratzke heeft wereldwijd een grote schare fans en recensenten overtuigd met zijn shows vol absurde verhalen en goede muziek. Hij speelt al jaren over de hele wereld. De komende maanden speelt hij bijvoorbeeld STARMAN nogmaals in Australië maar ook in Londen en verschillende steden in Nieuw-Zeeland. Op 23 juli is hij terug in zijn woonplaats Amsterdam voor een optreden met het Metropole Orkest in Het Concertgebouw.

Vanaf september brengt hij zijn gloednieuwe voorstelling Homme Fatale naar de Nederlandse theaters waarvoor onder andere Rufus Wainwright, Lisa Hannigan, Dez Mona en Fay Lovsky filmische verhalen op muziek schreven over de homme fatale in al zijn facetten. Dit najaar is zijn eerste eigen TV show Ratzkes Rendezvous te zien op de nationale Duitse televisie.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda