Hugo Haenen en Anne-Mieke Ruyten in filmische muziektheaterstuk drs. Down

21 juni 2017, 11:27 - Redactie
Hugo Haenen en Anne-Mieke Ruyten in filmische muziektheaterstuk drs. Down

Hugo Haenen en Anne-Mieke Ruyten gaan de hoofdrollen spelen in het filmische muziektheaterstuk drs. Down. Andere belangrijke rollen zijn er voor de twee jonge acteurs met het syndroom van Down: Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt.

Ivo Niehe schreef het script van deze voorstelling na zijn interview met Pablo Pineda Ferrer. De inmiddels 42-jarige Pablo is hoogstwaarschijnlijk de enige in de wereld met het syndroom van Down, die er in geslaagd is een universitaire studie af te ronden. Aan de universiteit van Málaga haalde hij zijn universitaire graad pedagogische wetenschappen. Inmiddels heeft Pablo een baan als leraar, daarnaast reist hij de wereld over om zijn boodschap uit te dragen:'stop met het onderschatten van de mogelijkheden van jongeren met een beperking –kijk vooral naar waar ze wél toe in staat zijn'.

In drs. Down krijgt de hoofdrolspeler Lucas te maken met alle onbegrip, vooroordelen en pesterijen die zich vaak voordoen in het leven van een jongen met Down. De voorstelling -met muziek van componist Piet Souer en in samenwerking met Lucia Marthas Insitute for Performing Arts- gaat deze zomer in première in het DeLaMar Theater. Daarna volgt tot januari 2018 een landelijke toernee langs de grote theaters.

"Het wordt een emotionele, betekenisvolle maar ook humoristische voorstelling. Ik ben heel blij dat de zeer ervaren acteurs Hugo Haenen en Anne-Mieke Ruyten ‘ja’ hebben gezegd tegen de rollen van vader en moeder van Lucas. Ik weet zeker dat zij samen met regisseur Haye van der Heyden het publiek kunnen laten voelen, wat het met een gezin kan doen, als het geconfronteerd wordt met een kind met Down." aldus Ivo Niehe over de nieuwe voorstelling.

De voorstelling wordt een combinatie van video, muziek en live acteren.

Première
23 augustus 2017
Dernière
7 januari 2018
Producent
MORE Theater Producties
Meer over drs. DownAnder nieuws over drs. Down
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda