Sunset Boulevard is derde Broadway aan de Amstel titel van Carré

31 oktober 2017, 08:47 - Redactie
Sunset Boulevard is derde Broadway aan de Amstel titel van Carré

Na PIPPIN en The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is Sunset Boulevard de derde Broadway aan de Amstel titel van Koninklijk Theater Carré. De musical van Andrew Lloyd Webber is vanaf 28 maart 2018 slechts twee weken te zien in in het theater, in de originele uitvoering met de Engelse cast en 16-koppig orkest.

Sunset Boulevard is een meeslepend verhaal over liefde en obsessie, dat gebaseerd is op de film van Billy Wilder, naar het script van Don Black en Christopher Hamptons. De geliefde musical bevat bekende nummers zoals Sunset Boulevard, With One Look, As If We Never Said Goodbye, The Greatest Star Of All en The Perfect Year.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Met Sunset Boulevard halen we een grootse, welbeminde musical naar Carré. Ik ben trots hiermee onze nieuwe traditie voort te zetten om het land eens per jaar te laten genieten van internationaal theater op topniveau in de originele uitvoering, zodat iedereen de voorstelling kan zien zoals deze bedoeld en bedacht is door de makers zelf. Na Pippin en The Curious Incident of the Dog in the Night-Time beantwoorden we nu aan de grote vraag van onze bezoekers om een klassieke musical in de originele versie te presenteren. De muziek in deze voorstelling is bovendien prachtig en wordt gespeeld door een groot orkest. Ik heb reeds mogen genieten van de live uitvoeringen van legendarische nummers als As If We Never Said Goodbye en With One Look, en ik kan niet wachten om Sunset Boulevard straks in Carré te zien.”

Verhaal

In haar villa aan Sunset Boulevard leeft Norma Desmond, ooit één van de grootste sterren in de stomme film, in een fantasiewereld. De berooide scriptschrijver Joe Gillis, die op de vlucht is voor schuldeisers, loopt de geïsoleerde actrice per toeval tegen het lijf. Hij laat zich verleiden door haar luxe levensstijl en besluit om Norma te helpen met haar ‘meesterwerk’, een filmscript waarvan zij gelooft dat het haar Hollywooddromen laat uitkomen. Joe raakt verstrikt in een claustrofobische wereld – tot zijn liefde voor een andere vrouw ertoe leidt dat hij zichzelf vrijvecht, met dramatische gevolgen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda