Studenten Toneelvereniging Amsterdam speelt Bad Girls in DeLaMar West

19 mei 2023, 11:43 - Redactie
Studenten Toneelvereniging Amsterdam speelt Bad Girls in DeLaMar West

Op 7, 8 en 9 juni speelt Studenten Toneelvereniging Amsterdam Bad Girls in het DeLaMar West in Amsterdam.

In Bad Girls, de musical zien we het leven in Laakhal Penitentiaire Inrichting. Een vrouwengevangenis in het midden van ons land, waar vrouwen uit alle lagen van de bevolking hun straf uitzitten. We maken kennis met de gevangenen en hun bewaarders en worden gedwongen om opnieuw te kijken naar de definities van goed en kwaad. Want is de gevangene die een agent vermoordt wanneer die haar vriendin verkracht een slechte vrouw? En is de directeur die heilig gelooft in ‘wij versus zij’ een goede man? Is stelen om je kind eten te kunnen geven slecht? Is ‘een speciaal oogje in het zeil houden’ altijd goed? En wat doe je als je als nieuwe directrice verliefd wordt op een van de gevangenen?

Bad Girls gaat over verliefdheid, overlevingskracht, humor, hoop en over hoe onze maatschappij met gevangenen omgaat. Maar bovenal gaat het over macht. Vrouwen zonder macht. Vrouwen met macht. Mannen, gespeeld door vrouwen, met macht. Het is het verhaal van de vrouwen van Laakhal en op alle andere plekken in de wereld waar macht vrouwen vernedert, kleineert en misbruikt. Bad Girls wordt daarom gespeeld door een all female cast.

De cast bestaat uit: Amber Rohof, Barbora Roldanus, Eva Peet, Evita Smits, Isa Turk, Ilke de Lange, Jasmine Daenen, Jette Rood, Koko Christiaanse, Lora Hoogendijk, Ruby de Nijs, Sophie Boekema, Sterre Land en Yasmine Marara.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda