Start repetities feelgoodkomedie Harmonie

10 juni 2024, 20:09 - Redactie
Start repetities feelgoodkomedie Harmonie
Foto: Tjeerd Derkink

Met groot enthousiasme kwamen acteurs en orkest voor het eerst samen voor de start van de repetities voor de feelgoodkomedie Harmonie. Deze doldwaze en meeslepende voorstelling, geproduceerd door het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, gaat na het succes van vorig jaar nu op tournee door het land. Het stuk, geregisseerd door Jasper Verheugd, neemt het publiek mee in de turbulente wereld van een dorpsharmonie waar liefde, intriges en muzikale passie zorgen voor een lach en een traan.

Op donderdag 6 juni klonken de eerste noten van de Radetzky Mars door de foyer van het AFAS Theater in Leusden, waarmee het harmonieorkest zich voor het eerst dit jaar liet horen. Regisseur Jasper Verheugd lichtte vervolgens de voorstelling toe en stelde de hoofdrolspelers voor. Het script is volledig herzien, waardoor deze voorstelling echt een versie 2.0 is. “De nieuwe opzet biedt een frisse kijk op het verhaal, met behoud van de komische en hartverwarmende elementen die het origineel zo geliefd maakten,” benadrukte Verheugd.

De officiële aftrap van de repetities werd gevierd met het aansnijden van een taart door hoofdrolspeler John Buijsman. Samen met zijn collega's blies hij de kaarsjes uit, waarna iedereen van de taart kon genieten en kennis kon maken met de nieuwe castleden Marjolijn Touw, Rutger de Bekker en Desi van Doeveren. Zij spelen samen met Finn Poncin, Stijn Westenend, Marnel de Rooij en Paul Rigter. In het orkest spelen professionele amateurs die hun sporen in de muziek hebben verdiend.

Harmonie is te zien van 27 juni tot en met 14 september in Enschede, Steenwijk, Leusden en Deventer.

Première
9 juli 2023
Dernière
14 september 2024
Meer over Harmonie Ander nieuws over Harmonie
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda