Stage Entertainment opent tweede theater in Milaan

18 januari 2022, 14:02 - Redactie
Stage Entertainment opent tweede theater in Milaan

Stage Entertainment heeft in Milaan een tweede theater geopend: het Teatro Lirico. Het theater heeft de beschikking over 1400 zitplaatsen. Het bedrijf was al actief met het Teatro Nazionale in dezelfde stad. Stage Entertainment is op dit moment de grootste aanbieder van live entertainment in Italië.

Het Lirico theater werd de afgelopen jaren grondig gerenoveerd, nadat het sinds 1998 in ongebruik raakte. In samenspraak met de stad Milaan investeerde Stage Entertainment in de restauratie van het auditorium, de inrichting van het theater voor en achter de schermen en de technische faciliteiten. Het uitgangspunt hierbij was om het historische karakter van het gebouw te behouden, terwijl het ook werd aangepast aan de eisen van deze tijd.

Door het gevarieerde aanbod aan voorstellingen door de jaren heen wordt het Lirico theater gezien als belangrijk cultureel symbool van de stad. Het theater werd een jaar na de oplevering van het beroemde La Scala geopend in 1779. Sindsdien vonden er belangrijke historische gebeurtenissen plaats, waaronder de première van Donizetti’s ‘L’elisir d’amore’.

Arthur de Bok, CEO Stage Entertainment: “Ik ben trots op het feit dat we het Lirico theater aan ons netwerk van theaters kunnen toevoegen en het culturele aanbod in Milaan daarmee kunnen verrijken. Het Lirico theater past in onze strategische doelstelling om in de landen waarin we opereren, onze aanwezigheid te vergroten en onze bezoekers een breed aanbod aan live entertainment te bieden.”

Matteo Forte, Managing Director Stage Entertainment Italië: “Met de heropening van het Lirico theater geven we een stuk historie terug aan de stad. In lijn met de oorspronkelijke doelstelling van het theater willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en zullen we daartoe een gevarieerd programma aanbieden. Ik vind het fijn dat we daar als Stage Entertainment aan kunnen bijdragen.”

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Je Anne
Datum: 26-02-2024
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda