Audities: Musical Master zoekt gepassioneerd en ambitieus musicaltalent (14-21 jaar)

15 januari 2022, 14:38 - Redactie
Audities: Musical Master zoekt gepassioneerd en ambitieus musicaltalent (14-21 jaar)

Wil jij in de toekomst een vervolgopleiding doen (hbo, mbo) op het gebied van zang, spel en/of dans? Of oriënteer jij je op het werkveld in de uitvoerende kunstensector? Musical Master biedt jou de ideale mogelijkheid om je hierop voor te bereiden. Musical Master leidt jonge talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten uit de media- en theaterwereld. Na een zorgvuldige landelijke selectie gaat Musical Master in seizoen 2022- 2023 aan de slag met leerlingen van 14 tot en met 21 jaar. Iedereen binnen deze leeftijdscategorie kan zich inschrijven voor een auditie. Op basis van leeftijd en ervaring worden er groepen samengesteld van maximaal 20 leerlingen.

De diversiteit van de vakken is uniek te noemen in Nederland. Leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett en Ellen Evers - binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance, ensemblezang, acteertraining en showdance wekelijks op het programma, aangevuld met specialisaties als bijvoorbeeld: camera-acteren, hiphop, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie, model walks en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past.

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. Eerder inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf) en Thijs Hartman (eindredacteur van o.a. Idols, Hollands Got Talent, Dancing with The Stars) de leerlingen. Bij Musical Master doe je meteen praktijkervaring op: aan het eind van het seizoen laten de studenten hun talent zien in hun eigen showcase in het theater. De showcase bestaat uit een toneelstuk met aansluitend een song- en danceprogramma.

Gedurende het jaar vinden beoordelingsmomenten plaats per discipline. Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in januari een voorlopig advies en in mei een definitief advies gegeven. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen opnieuw mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

Er wordt een enorm uitgebreid studiejaar geboden, maar er wordt ook veel van de leerlingen verwacht: inzet, discipline en vooral … passie. Daarvoor is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede conditie te zijn. Natuurlijk moeten de lessen en optredens van Musical Master het hoogtepunt van de week zijn en dus prioriteit. Deelname aan Musical Master is niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden.

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten om je talent verder te ontwikkelen? Twijfel dan niet en meld je vandaag nog aan via musicalmaster.nl voor jouw auditie op 20 februari.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda