Stage Entertainment brengt Aida in Concert, hoofdrol voor Willemijn Verkaik

15 januari 2019, 17:29 - Redactie
Stage Entertainment brengt Aida in Concert, hoofdrol voor Willemijn Verkaik

Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018 geeft Stage Entertainment deze zomer aan deze traditie een vervolg met Aïda in Concert. Op het festivalterrein van het Autotron in Den Bosch is deze show van 20 juni tot en met 30 juni slechts zes keer te zien.

Net als bij Elisabeth in Concert zullen de bezoekers van het musicalconcert dezelfde festival-sfeer op en rondom het terrein ervaren. Producent Albert Verlinde is trots te kunnen melden dat de Willemijn Verkaik een van de hoofdrollen zal vertolken. Wie de andere rollen zullen vertolken, waaronder die van Aida, wordt later bekend gemaakt.

Nadat Aida in oktober 2001 in Nederland in première ging, groeide deze voorstelling uit tot de lievelingsmusical van het publiek. Bijna twee jaar lang stond de musical in het Circustheater in Scheveningen en kwamen er 1,2 miljoen bezoekers.

Na achttien jaar keert de musical nu terug als concert en zal Willemijn Verkaik in een van de hoofdrollen schitteren. Zij neemt de rol van Amneris voor haar rekening. Eerder was zij in deze gedaante al te zien tijdens de openluchtproductie van de musical Aida in het Duitse Tecklenburg.

Verhaal

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

De kaartverkoop voor de shows van Aida in Concert begint donderdag om 12:00 uur.

Première
23 april 2023
Dernière
14 april 2024
Producent
Stage Entertainment
Meer over Aida (2023)Ander nieuws over Aida (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda