Stadsopera Trijn in Tivoli Vredenburg

17 mei 2022, 16:31 - Redactie
Stadsopera Trijn in Tivoli Vredenburg

In juni trilt Utrecht op haar grondvesten met vier uitvoeringen van de stadsopera Trijn over verzetsheldin Trijn van Leemput. Ruim 200 musici, zangers, acteurs en dansers voeren deze nieuwe opera uit in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. In het jaar waarin Utrecht 900 jaar stadsrechten viert, is Trijn te zien precies daar waar het verhaal zich afspeelde.

Trijn vertelt de geschiedenis van een Utrechtse feministe, een gewone vrouw die het verschil maakte en zag dat de stad van iedereen was. De opera verbindt geschiedenis met het heden. Een nieuwe opera met eigentijdse taal en muziek, met Trijn als iconische hoofdpersoon. Een stadsopera waarin iedere Utrechter zich zal herkennen. Over een vrouw in verzet die nog altijd bewondering afdwingt. Met mooie en inspirerende muziek.

De productie van de opera is groots en Utrechts: naast het Klein OperaKoor spelen en zingen professionele solisten, de musici van het Utrechtsch Studenten Concert en nog vele anderen mee. Verenigingen en inwoners uit heel Utrecht slaan de handen ineen voor de uitvoeringen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda