Theaterschool Teylingen brengt Allo Allo in eigen atelier

17 mei 2022, 14:26 - Redactie
Theaterschool Teylingen brengt Allo Allo in eigen atelier
Foto: Monica Stuurop

Donderdag 12 mei was de première van het theaterstuk Allo Allo, gebaseerd op de gelijknamige Britse comedy uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Alle voorstellingen in mei zijn uitverkocht, maar gelukkig komt er een reprise in september 2022. De intieme theaterzaal van Theaterschool Teylingen aan de Wasbeekerlaan 55 in Sassenheim is tot in detail omgetoverd tot een sfeervol bruin café in oorlogstijd.

Café-eigenaar René, gespeeld door Geert Fortrie, probeert zijn café te runnen, terwijl hij bezoekers van verschillende pluimages te vriend moet houden: Duitse officieren, leden van de Gestapo, zijn schoonmoeder op zolder, zijn eigen vrouw en een aantal serveersters met wie hij stiekem een beetje scharrelt. Ook moet hij nog een ondergedoken Engelse soldaat uit de handen van de Duitsers zien te houden.

De zeventien goed gecaste personages komen afwisselend uit allerlei hoeken en ruimtes het toneel op, gekleed in de juiste indrukwekkende kostuums en ieder met hun eigen accent en karakteristieke ‘gebaartjes’. Hilarische situaties wisselen elkaar af en er is continu iets op het toneel te zien wat je verbaast of verrast: er is bijna te veel om naar te kijken.

De romantisch zingende René, samen met z’n vrouw Edith, gespeeld door Joëlle van den Nouland, met op de achtergrond een nogal ‘actieve’ schoonmoeder en uienverkoper, werkt enorm op de lachspieren van de bezoekers. Zang, showdans, goed acteerwerk en bovenal een leuk verhaal staan garant voor stevig vermaak.

Op geheel eigen wijze heeft Patrick Norman de Ridder het script geschreven, waarbij ondeugende zinspelingen niet ontbraken. De muzikale leiding is in handen van Annemieke van der Ploeg.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda