Spijt wint de Young Positive Media Award 2016

24 maart 2016, 09:17 - Redactie
Spijt wint de Young Positive Media Award 2016

Spijt de musical heeft dit jaar de Young Positive Media Award van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij gewonnen. De prijs wordt ieder jaar tijdens het Nationaal Mediawijsheid Congres uitgereikt aan creatieve initiatieven die zorgen voor nieuwe positieve, mediagenieke rolmodellen voor jeugd, ter bevordering van hun mediawijsheid.

Na het boek en de film is er Spijt, de musical. Het aangrijpende verhaal van Carry Slee over het pesten onder leeftijdsgenoten pakt je bij de strot, en de jonge cast maakt het verhaal levensecht. Wie de musical heeft gezien weet dat het live overbrengen van gevoelens in een zaal vol jongeren en volwassenen een hele kunst is. De cast verstaat deze kunst. Zonder uitzondering zijn het grote talenten die weten waar het in het leven om draait: een positief verschil willen en durven maken. In jongerentaal. In hun eigen wereld.

Dat is de reden dat de Academie voor Media en Maatschappij de Young Positive Media Award 2016 uitreikt aan de cast van Spijt. Een extra woord van waardering spreekt de Academie uit voor producent Homemade Productions die het belangrijke onderwerp middels de voorstelling op de agenda houdt en bespreekbaar maakt.

Producenten Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum reageren enthousiast. “Het ontvangen van deze award is een enorme opsteker voor iedereen die zo hard en met zoveel liefde aan de voorstelling heeft gewerkt”, aldus Van den Heuvel. Gerda van Roshum voegt daar aan toe: “Het is voor ons ook een stimulans om amuserende jeugdvoorstellingen met maatschappelijke thema’s te blíjven maken.”

Volgend seizoen

Door het grote succes zal ‘Spijt de musical’ in het seizoen 2016-2017 terugkeren in de Nederlandse theaters. Daarnaast is producent Homemade Productions in gesprek met vertegenwoordigers in het Caribisch deel van het Koninkrijk om de voorstelling in datzelfde seizoen te spelen op Aruba, Bonaire en Curaçao. Gerda van Roshum: “Pesten is van alle tijd en vindt overal plaats, ook overzee.”

Première
11 oktober 2015
Dernière
6 november 2016
Producent
Homemade Productions
keyboard_arrow_rightMeer over Spijtkeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Spijt
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda