Theater in Londen richt laserlampjes op mensen die hun telefoon checken

24 maart 2016, 11:37 - Redactie
Theater in Londen richt laserlampjes op mensen die hun telefoon checken

Recent bleek uit een onderzoek dat bezoekers van het theater zich met name ergeren tijdens een voorstelling aan mensen die er doorheen zitten te praten en mobiele telefoons die afgaan. Echter ook mensen die appjes beantwoorden of sociale netwerken als Facebook en Twitter checken zijn een bron van ergernis.

Het Jermyn Street Theatre in Londen was dit gedrag van bezoekers zat en heeft recent maatregelen getroffen. Hier is het nu zo dat als een bezoeker tijdens de voorstelling zijn telefoon pakt een medewerker op diegene zal gaan schijnen met een laserlampje, net zolang tot de telefoon weer opgeborgen wordt. Het is een methode die in China al langer wordt gebruikt.

"Als iemand naast je zit, of je ziet een telefoon vanuit je ooghoek, word je zó ontzettend boos dat je diegene wel iets kunt aandoen. Een paar fragmenten van telefoons die rinkelen aan het begin van iedere voorstelling werkt niet. Daarom proberen we 't nu met lasers." aldus directeur Anthony Biggs tegen The Times.

Afgelopen zomer vroeg acteur Benedict Cumberbatch zelf nog aan het publiek om vooral geen foto's te maken. Als gevolg van deze actie vormde zich een groep van acteurs tegen het gebruik van mobiele telefoons in het theater, The Cumberphone Campaign. Hoewel ze blij zijn met het initiatief van het Jermyn Street Theatre zouden theaters volgens hun meer moeten doen tegen dit gedrag van bezoekers.

Bron: NOS.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda