Soraya Gerrits speelt Sophie in Mamma Mia!

13 maart 2023, 08:03 - Redactie
Soraya Gerrits speelt Sophie in Mamma Mia!
Foto: Musicalweb

Vandaag brengen producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen het officiële campagnebeeld van hun nieuwe versie van Mamma Mia! naar buiten en introduceren ze de jonge actrice Soraya Gerrits als vertolkster van de rol van Sophie. Eerder werd bekend dat Brigitte Heitzer de rol van Donna vertolkt en René van Kooten de rol van Sam. De namen van alle andere castleden worden op 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt.

"Mamma Mia! wordt naast een feest van herkenning ook verrassend. Met een gloednieuwe vertaling van Jeremy Baker en een nieuwe vormgeving," zegt artistiek directeur Hans Cornelissen. "En een geweldige cast. Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn onze gedroomde Donna en Sam en de rol van Sophie lijkt Soraya op het lijf geschreven. We hebben recent met haar gewerkt bij de musical The Prom waarin zij de rol van het schoolmeisje Alyssa speelde. Dat deed ze fantastisch".

Soraya voelt zich vereerd dat zij de rol van Sophie mag gaan spelen. ‘"k mag dan nog jong zijn, maar de liedjes van ABBA ken ik van voor naar achter. Net als dat ik de films ook al verschillende keren heb gezien. Dat de producenten en de regisseur vertrouwen in me hebben, daar ben ik dankbaar voor. Ik zal ze niet teleurstellen."

De regie van deze vernieuwde Mamma Mia! is in handen van Martin Michel, die voor De Graaf & Cornelissen Entertainment eerder Kinky Boots en de award-winnende Rocky Horror Show regisseerde.

De vernieuwde versie van Mamma Mia! zal vanaf september 2023 tot mei 2024 in meer dan twintig grote theaters in heel Nederland te zien zijn. De landelijke première vindt plaats op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de voorstelling verdeeld over twee periodes maar liefst vijf weken te zien zal zijn.

Première
10 september 2023
Dernière
21 mei 2024
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Mamma Mia! (2023) Ander nieuws over Mamma Mia! (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda