Soldaat van Oranje-producent Fred Boot geridderd

10 oktober 2018, 19:32 - Redactie
Soldaat van Oranje-producent Fred Boot geridderd

Op 10 oktober 2010, speelde Soldaat van Oranje de eerste try out, de allereerste voorstelling. Vandaag, exact acht jaar later, is producent Fred Boot benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding na afloop van de jubileumvoorstelling uit handen van de burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser.

"Door de musical Soldaat van Oranje en de bijbehorende educatieve activiteiten heeft u een belangrijke bijdrage geleverd op het terrein van theater en musical, aan het gedenken en herdenken van de Tweede Wereldoorlog en aan de bewustwording van met name jongeren op de thema’s opofferingsgezindheid, eergevoel, trouw en loyaliteit. Hiermee heeft u een opvallende prestatie geleverd die voor de samenleving een bijzondere waarde heeft", aldus burgemeester Visser.

Vanmiddag deelden bezoekers via ouderenorganisatie Vier het Leven en middelbare scholieren middels het educatieproject van Soldaat van Oranje (i.s.m. Stichting Educatieve Theaterprojecten) de theaterzaal.

Fred Boot ging deze middag samen met mevrouw Le Burer uit Den Haag, mevrouw Verweij-Bol uit Vroomshoop en de scholieren Julia Laurens (Hofstad Lyceum, Den Haag) en Merel Faneyte (OSG Erasmus, Almelo) in gesprek over de geschiedenis en (persoonlijke) verhalen van Tweede Wereldoorlog en samen zagen zij de voorstelling.

Foto's: Samuel van Leeuwen

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van OranjeAnder nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda