Soldaat van Oranje – De Musical viert 3.500ste voorstelling met scholieren

15 mei 2024, 18:51 - Redactie
Soldaat van Oranje – De Musical viert 3.500ste voorstelling met scholieren
Foto: Samuel van Leeuwen

Vandaag viert Soldaat van Oranje - De Musical zijn 3.500ste voorstelling, volgens traditie met de bekende mok met friet, na afloop van zowel de matinee- als de avondvoorstelling. Bij de matinee voorstelling waren middelbare scholieren aanwezig die gewerkt hebben met het nieuwe lesconcept, Samen sterk voor vrijheid - toen en nu, dat onlangs in samenwerking met hulporganisatie War Child is ontwikkeld.

"Het lespakket hebben we als heel zinvol ervaren. Het verbindt het heden met het verleden zodat leerlingen beter begrijpen wat oorlog betekent." - Marianne Buring, Stedelijk Gymnasium Leiden

Sinds de allereerste voorstelling is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,6 miljoen bezoekers van alle generaties verteld. Oudere generaties dachten vaak aan eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en jongere generaties hadden vragen naar aanleiding van het oorlogsverhaal. Zo houden we met elkaar een belangrijk deel van onze geschiedenis levend.

Op de foto leerlingen van Stedelijk Gymnasium Leiden (locatie Socrates) die al met met het nieuwe lespakket gewerkt hebben. Na afloop van de matinee gingen zij in het decor van de voorstelling op de foto samen met de acteurs van cast XXV en vrienden van War Child.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van OranjeAnder nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda