Sjoukje Hooymaayer voorlopig niet meer in My Fair Lady wegens kanker

2 april 2018, 16:20 - Redactie
Sjoukje Hooymaayer voorlopig niet meer in My Fair Lady wegens kanker

DommelGraaf & Cornelissen maakt vandaag bekend dat actrice Sjoukje Hooymaayer (77) om gezondheidsredenen haar rol in de musical My Fair Lady moet neerleggen.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Enige dagen geleden is duidelijk geworden dat Sjoukje Hooymaayer lijdt aan een vorm van kanker, waarvoor momenteel door de artsen een behandelplan wordt opgesteld".

"Het is buitengewoon verdrietig nieuws" stelt Hans. "Sjoukje maakte na een afwezigheid van twaalf jaar haar rentree op de Nederlandse podia met haar krachtige en sprankelende vertolking van de rol van Mrs. Higgins in onze musicalproductie My Fair Lady. Het publiek omarmde haar, ze genoot ervan weer op de planken te staan en heeft een warme en hechte band opgebouwd met alle collegae. Of Sjoukje nog terugkeert in de productie, die tot in mei in de theaters te zien is, valt op dit moment niet te zeggen. We leven vanzelfsprekend allemaal zeer met haar mee en verzoeken de media namens Sjoukje en haar familie om de privacy te respecteren."

Sjoukje Hooymaayer deelde haar rol in My Fair Lady vanaf de première met Gerrie van der Klei, die nu de rol van Mrs. Higgins vooralsnog in alle voorstellingen zal vertolken.

Première
6 november 2017
Dernière
13 mei 2018
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over My Fair Lady (2017) Ander nieuws over My Fair Lady (2017)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda