Sjoukje Hooymaayer voorlopig niet meer in My Fair Lady wegens kanker

2 april 2018, 16:20 - Redactie
Sjoukje Hooymaayer voorlopig niet meer in My Fair Lady wegens kanker

DommelGraaf & Cornelissen maakt vandaag bekend dat actrice Sjoukje Hooymaayer (77) om gezondheidsredenen haar rol in de musical My Fair Lady moet neerleggen.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Enige dagen geleden is duidelijk geworden dat Sjoukje Hooymaayer lijdt aan een vorm van kanker, waarvoor momenteel door de artsen een behandelplan wordt opgesteld".

"Het is buitengewoon verdrietig nieuws" stelt Hans. "Sjoukje maakte na een afwezigheid van twaalf jaar haar rentree op de Nederlandse podia met haar krachtige en sprankelende vertolking van de rol van Mrs. Higgins in onze musicalproductie My Fair Lady. Het publiek omarmde haar, ze genoot ervan weer op de planken te staan en heeft een warme en hechte band opgebouwd met alle collegae. Of Sjoukje nog terugkeert in de productie, die tot in mei in de theaters te zien is, valt op dit moment niet te zeggen. We leven vanzelfsprekend allemaal zeer met haar mee en verzoeken de media namens Sjoukje en haar familie om de privacy te respecteren."

Sjoukje Hooymaayer deelde haar rol in My Fair Lady vanaf de première met Gerrie van der Klei, die nu de rol van Mrs. Higgins vooralsnog in alle voorstellingen zal vertolken.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: RE:Cast
Locatie: DeLaMar West
Datum: 12-12-2022
Tijd: 19:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda