Simone Kleinsma gasthoofdredacteur van Margriet

6 september 2018, 08:20 - Redactie
Simone Kleinsma gasthoofdredacteur van Margriet
Foto: Roy Beusker

Deze week is Simone Kleinsma gasthoofdredacteur van Margriet. ‘Haar’ Margriet staat in het teken van haar nieuwe leven na het overlijden van haar man Guus Verstraete, nu anderhalf jaar geleden. “Hoofdstuk 1 is overleven, hoofdstuk 2 is verdergaan. Het is nu tijd voor hoofdstuk 2.”

Ze is de grande dame van de Nederlandse musical en dit jaar zestig geworden. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Simone is momenteel te zien in het DeLaMar Theater als Annie M.G. Schmidt in de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Voor één keer heeft ze het theater verruild voor de redactie, en is ze gasthoofdredacteur van haar ‘eigen’ Margriet.

Het thema dat Simone aan ‘haar’ Margriet heeft meegegeven, is ‘hoofdstuk 2’: het nieuwe leven na het overlijden van haar man Guus. Het nummer straalt dus vooral optimisme en hoop uit. Met goede vriend Paul de Leeuw gaat ze in gesprek, ze showt mode met vriendin Marjolijn Touw en toont nooit eerder gepubliceerde foto’s uit haar privé-fotoalbum. Daarnaast laat ze haar favorieten zien (Zonnebloemen, Notitieblokjes, Brillen) en kijken we mee bij de vriendenlunch die ze maandelijks bij haar thuis organiseert. Onder anderen André van Duin, Serge-Henri Valcke, haar broer Sandor en Joop en Janine van Ende vertellen over hun bijzondere band met Simone.

Simone: “Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd om deze Margriet - door de leuke en lieve interviews, de fotoshoots en het duiken in de fotoboeken - een beetje van mezelf te maken en zo mijn leven van dit moment te delen. Als ik teruglees wat iedereen heeft gezegd, ontroert het me dat Guus als een rode draad door al die bladzijden heen dwarrelt en dit nummer daardoor ook een beetje een ode aan de liefde voor hem is geworden.”

Hoofdredacteur Leontine van den Bos “Simone is een kanjer in haar werk, een kanjer in haar levenskunst. Bovendien een ontzettend lieve vrouw. En ze leest haar hele leven al Margriet! We zijn heel blij met haar als gasthoofdredacteur. Ze heeft er een prachtige Margriet van gemaakt!”

Margriet 38 met Simone Kleinsma als gasthoofdredacteur ligt vanaf vandaag in de winkel.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda